LG ide Samsungovim stopama i predstaviti će vlastiti Edge model?

Samsung je postigao neočekivan uspjeh sa svojim Edge telefonima. Nakon prošlogodišnjeg skupog, ali uspješnog, eksperimenta sa Galaxy Note Edge, koji je imao zakrivljeni zaslon samo s jedne strane, kompanija je predstavila još dva Edge modela ove godine – ovaj puta oba sa zakrivljenim zaslonima sa obje strane ( Galaxy S6 Edge i Galaxy S6 Edge+).

LG je također osjetio miris zarade pa su već počeli prijavljivati patente na raznim mogućim imena. Točnije ukupno osam imena:

 

  • Super Edge
  • Dual Edge
  • Upper Edge
  • Dual Side Edge
  • Side Edge
  • Double Edge
  • Two Edge
  • G Edge
LG prototip Edge zaslona sa CES 2015
LG prototip Edge zaslona sa CES 2015

I da li je ovdje riječ o osam novih telefona? Naravno da ne, ali gledajući neka imena teško je ne primjetiti razne eksperimente i što bi sve mogli očekivati. Upper Edge sugerira na zakrivljeni zaslon na gornjem dijelu telefona. Drugi pak nazivi sugeriraju na zakrivljenost samo s jedne strane (Side Edge) ili pak s obe strane kao na npr. Galaxy S6 Edge (Dual Side Edge). Ostala imena djeluju uglavnom kao varijacije ova dva prije navedena ili eventualno marketinški termini (npr. Super Edge). LG Display je još na CES-u 2015. predstavio prototipe ovakvih zaslona tako da sigurno možemo reći da se u LG-ovoj radionici nešto kuha. Razlog dosadašnjeg neizlaženja su navodno, među ostalim, istraživanja oko svrhe korištenja ovakvog zaslona.

I kada možemo oćekivati prvi LG G Edge ili kako će se već zvati? Nitko ne zna, a nema ni glasina koje bi sugerirale da bi se to moglo brzo dogoditi. Po svemu sudeći ući ćemo debelo u 2016. godinu prije nego jedan ovakav telefon ugleda svjetlo dana.

 

Izvor

 

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx