Lenovo svoj odjel za telefone prenosi pod Motorolin brend

Osim ako do sada niste živjeli pod kamenom onda vjerovatno znate da je Lenovo još u 10. mjesecu prošle godine kupio Motorola Mobility tj. Motorolin odjel koji se bavi telefonima, tabletima, pametnim satovima i ostalim prenosivim uređajima. Početkom ovog mjeseca stigle su vijesti o rezanju radne snage u Motoroli i Lenovo-ovom smartphone odjelu što je bio lagani nagovještaj da se spremaju neke promjene. Ubrzo nakon toga saznali smo da će se cijeli R&D (istraživanje i razvoj novih tehnologija) od sada obavljati u Motoroli, a sada napokon imamo i konačni “rezultat” svih tih promjena.

Lenovo je danas otkrio da će se svi budući Lenovo telefoni namjenjeni za svjetsko tržište prodavati pod Motorolinim brendom. Još ne znamo znači li to možda povratak nekih starih Motorolinih serija ili je riječ o sasvim novim modelima. Lenovo će pod postojećim imenom jedino zadržati svoj ZUK podbrend.

Ovo bi mogla biti velika stvar za Motorolu ako uzmemo u obzir koliko su slabo zastupljeni na međunarodnom tržištu. Gledajući npr. naš balkanski dio ovdje moglo bi se reći da gotovo i ne postoje. Nije ni Lenovo nešto pretjerano prisutan ali vjerujemo kako bi se ta situacija mogla ubrzo promjeniti. Utješno je znati  da će na razvoju novih modela raditi Motorolin R&D tim jer, budimo iskreni, velika većina Lenovo telefona nije oduševila gotovo nikoga.

 

Izvor

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx