Krenule prednaružbe za GranitePhone – Archosov skupi smartphone koji štiti vašu privatnost

Nismo sigurni koliko ste pratili MWC (Mobile World Congress) u Barceloni početkom ove godine, ali ako ste bili baš pažljivi sjetiti ćete se da je francuski Archos (u suradnji sa Sikur-om) još tada najavio GranitePhone. Tek sada je dostupan za prednarudžbu i to za vrtoglavih 849$. Ako pak niste upratili o čemu se radi riječ je o telefonu koji je fokusiran na maksimalnu privatnost korisnika (kao Blackphone) i štićenju iste. Prema Archosu sve na telefonu je kriptirano sa više slojeva zaštite a to uključuje poruke, pozive, kontakte itd. zahvaljujući sigurnom operativnom sustavu koji je baziran na Androidu. Nažalost o OS-u nemamo više informacija ali se nadamo da će ih Archos ubrzo objaviti. Ne misle valjda da je svima dovoljan pogled na promo video da kupe telefon?

Archos GranitePhone 2

Hardverski GranitePhone neće nikoga impresionirati, a izgledom jako podsjeća na Archosov Diamond 50 smartphone (koji košta 200$ btw.). Specifikacije su:

  • 5″ zaslon 1080 x 1920 rezolucije
  • Snapdragon 615 procesor
  • 2 GB RAM-a
  • 16 GB interne memorije (proširivo microSD karticom)
  • 16 MP stražnja kamera
  • 8 MP prednja kamera
  • 4G

Archos GranitePhone 3

Bacite još i pogled na promo video (ispod) ako ste zainteresirani za GranitePhone, a ako ga planirate naručiti (link) isporuka je moguća u sve zemlje iz naše regije. U cijenu telefona nisu uračunati troškovi dostave.

https://www.youtube.com/watch?v=rKQ_CJmRkIs

Izvor 1, Izvor 2

 

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx