Kratki video pokazuje kako će izgledati nadolazeći LG Nexus 5

Jedva da je prošao i jedan dan otkada smo objavili neke od specifikacija nadolazećih Nexus telefona, a već sada imamo i video koji prikazuje 3D render još neobjavljenog LG-ovog Nexusa 5 (barem pretpostavljamo da će se tako zvati). Video potječe od @OnLeaks-a, istog leakera koji je prekjučer objavio specifikacije, a s obzirom na njegovu reputaciju skloni smo vjerovati da će Nexus 5 doista i izgledati ovako.

Ono što je odmah jasno vidljivo su skener otiska prsta sa stražnje strane, stereo zvučnici na prednjoj strani i USB Type-C utor. O samim materijalima koji će biti korišteni na uređaju nažalost još ništa ne znamo. Moguće je da će rubovi biti metalni, a poklopac plastični iako još ništa nije sigurno. Neke glasine upućuju i na mogućnost potpune metalne konstrukcije. Pored LED bljeskalice vidljiv je još jedna komponenta za koju je vrlo lako moguće da je laserski autofokus (kao na LG G4). Dizajn je dosta jednostavan i osobno me nevjerovatno podsjeća na Microsoftovu Lumiu 640, iako bi to vjerovatno mogao reći i za barem 80% današnjih telefona. Renderi su jedno, a stvarnost drugo pa dok ne vidimo stvarnu fotografiju uređjaja nećemo davati nikakav sud o dizajnu.

LG Nexus 5 (2015)1

Nove Nexuse očekujemo nekada tokom 10. ili 11. mjeseca iako ćemo o njima znati više puno prije toga nastave li informacije curiti ovim tempom. Pored ovoga iskreno se nadamo da će Google opet razmisliti o starom cjenovnom modelu i da će novi Nexus 5 biti jednake cijene kao i “stari” Nexus 5.

 

Izvor

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx