Konkurencija Instagramu – TikTok testira novu društvenu mrežu

Unatoč tome što je na meti regulatornih tijela i vlada diljem svijeta, TikTokova matična tvrtka i dalje je voljna eksperimentirati s novim društvenim uslugama. ByteDance sada testira novu aplikaciju koja nudi privatno iskustvo dijeljenja fotografija.

Whee je nova aplikacija koju je razvio ByteDance koju su mnogi opisali kao očigledan klon Instagrama, a nudi društveni “klub” u kojem korisnici mogu međusobno dijeliti fotografije slično kao što to već čine na Meta mreži. Whee potiče korisnike da dijele svoje fotografije “samo s prijateljima”, navodeći da je aplikacija dizajnirana za povezivanje ljudi koji se međusobno poznaju, a ne internetskih stranaca.

Nova aplikacija trenutno je dostupna u Google Play Storeu u desetak zemalja uključujući Australiju, Tursku, Tajland i Pakistan, ali SAD nije među njima. Čini se da pokušaj pristupa usluzi iz nepodržanih zemalja ne funkcionira, što sugerira da bi ByteDance mogao provoditi snažnu politiku blokiranja VPN-a.

Wheejevo korisničko sučelje može se promatrati ili kao dokaz uspješnog društvenog iskustva Instagrama ili kao obični klon jedne od najpopularnijih društvenih mreža. UI nudi kartice za kameru, feed i poruke, slično kao Instagram. Tu je i gumb za obavijesti poput Instagrama.

Usredotočenost na privatnost uvelike se razlikuje od načina na koji TikTok funkcionira, budući da je potonji osmišljen kako bi privukao totalne strance viralnim videoisječcima. Čini se da je Whee osmišljen kao ograničenije društveno iskustvo, bez naglaska na “viralno” dijeljenje. Aplikacija nastoji biti “idealno mjesto” za ljude na kojima će dijeliti trenutke iz privatnog života s prijateljima i članovima obitelji.

ByteDance se suočava s potencijalnom zabranom TikToka u SAD-u, Europi i drugim dijelovima svijeta. Tvrtka pokušava spriječiti pokušaj Washingtona da ukloni aplikaciju iz mobilnih trgovina putem pravnih sredstava, dok su nedavne glasine sugerirale da bi se mogla raditi verzija usluge samo za SAD – ByteDance je kasnije odbacio te glasine.

IZVOR

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx