Konačno – Windows 11 dobiva jednostavan način za vraćanje aplikacija na novi računar

Izgleda da Microsoft konačno dodaje funkciju vraćanja aplikacija u Microsoft Store.

Američka kompanija najavila je da će uskoro početi testirati novu funkciju koja vam omogućava vraćanje aplikacija na novi Windows 11 PC. Podsjećamo da Microsoft Store do sada nije nudio automatski način vraćanja aplikacija na novi računar, već su korisnici morali ručno instalirati svaku aplikaciju. Ovo je slično onome što posjeduje Play Store. U suštini, kada uđete na Microsoft Store na novoinstaliranom Windowsu 11, imat ćete odjeljak za vraćanje aplikacija koje ste imali na prethodnom računaru, ili koje imate na drugom računaru. Tu će biti lista aplikacija i jednim jednostavnim klikom Microsoft Store će preuzeti sve vaše aplikacije.

“Kako bismo korisnicima olakšali brz i neometan prelazak na nove računare, uskoro ćemo testirati novu funkciju koja će pomoći korisnicima da automatski vrate svoje aplikacije, prethodno instalirane iz Microsoft Storea, na njihov novi Windows uređaj”, naveo je Giorgio Sardo, generalni direktor Microsoft Storea.

On je dodao da će ovo također pomoći programerima da zadrže svoje klijente bez potrebe da ih ponovo podsjećaju da preuzmu aplikaciju.

Ova funkcija će posebno biti korisna za one koji stalno mijenjaju računare ili programere koji koriste više uređaja.

Međutim, da bi ova funkcija zaista imala svoju pravu svrhu, Microsoft će morati poraditi na dodavanju mnogih aplikacija u Microsoft Store. Postoje znakovi da američka kompanija ide u tom smjeru, jer su prošle godine u Microsoft Store stigle neke popularne aplikacije, kao što su Firefox, Zoom, Adobe Acrobat Reader, OBS Studio i drugi. Ipak, nedostaje mu još mnogo aplikacija, te se nadamo da će u budućnosti Microsoft značajno proširiti broj dostupnih aplikacija u svom Storeu.

Microsoft također radi na tome da poboljša način pretraživanja aplikacija.

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx