Koji iPhone je popularniji: Mini ili Plus? Najnoviji izvještaj daje odgovor…

Prošlo je skoro 6 mjeseci otkako je kompanija Apple predstavila iPhone 14 seriju. Četiri modela su članove ove serije – iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max, ali i novi iPhone 14 Plus. Ovaj potonji stigao je kao zamjena u odnosu na iPhone 13 Mini, a zapravo je namijenjen potpuno drugim korisnicima – onima koji vole velike telefone. Koji iPhone je popularniji?

Apple je iPhone 12 i iPhone 13 seriju isporučio sa Mini modelima. Oni su bili najjeftiniji članovi ovih serija i najmanji. Međutim, prema raznim izvještajima, kompanija nije zabilježila očekivane rezultate prodaje ovih telefona. Apple-ov potez prošle godine bio je da ne predstavi Mini model, već Plus model. Pitanje je tada bilo je li to pravi potez američke kompanije. Međutim, novi izvještaji nam daju odgovor na to pitanje.

Generalno, prema nedavnim izvještajima Display Supply Chain Consultants (DSCC), iPhone 14 serija je nešto popularnija od prethodne, ali neznatno. Radi se o povećanju isporuke ekrana za iPhone 14 modele od svega 2% u odnosu na isti period prošle godine isporuke ekrana za iPhone 13 modele. Najprodavaniji modeli su, očekivano, iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max, dok je prodaja iPhonea 14 opala za 36% u odnosu na prodaju iPhonea 13 u istim periodu prošle godine.

Ovaj izvještaj rješava i dilemu „Mini vs Plus“. Naime, u njemu je otkriveno da je isporuka ekrana iPhonea 14 Plus čak za 59% veća u odnosu na iPhone 13 Mini.

Međutim, unatoč ovoj dominaciji nad prošlogodišnjim modelom, iPhone 14 Plus i dalje je najmanje popularan model iz iPhone 14 serije.

IZVOR/SOURCE

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx