Kina više nije in – velike tvrtke pronašle novu lokaciju za proizvodnju hardvera

Pokušaj indijske vlade da otvori više radnih mjesta u proizvodnji u zemlji dobio je veliki poticaj s mnoštvom globalnih marki osobnih računala koji su izrazili interes za proizvodnju prijenosnih računala, tableta, višenamjenskih osobnih računala, poslužitelja i uređaja ultra-malih formata u azijskoj naciji.

U priopćenju za tisak , indijsko Ministarstvo elektronike i IT-a reklo je da su prijave 27 proizvođača osobnih računala odobrene prema novom proizvodno-povezanom programu poticaja (PLI) prema kojem će vlada podijeliti oko 2 milijarde dolara tijekom šest godina tvrtkama koje sudjeluju. Neki od poznatijih brendova čije su prijave odobrene su Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo i Foxconn, između ostalih.

Indijska vlada tvrdi da će PLI 2.0 pružiti znatan poticaj indijskom gospodarstvu stvaranjem do 200.000 radnih mjesta i generiranjem 360 milijuna dolara ulaznih ulaganja. U priopćenju se također tvrdi da bi ukupna vrijednost proizvedenog hardvera u okviru inicijative iznosila 42 milijarde dolara.

Obraćajući se nacionalnim medijima, IT ministar Ashwini Vaishnaw je ustvrdio da su “23 od 27 odobrenih podnositelja zahtjeva spremni za početak proizvodnje” što sugerira da bi Indija mogla poduzeti svoje prve korake prema tome da postane središte za proizvodnju osobnih računala.

Vijest dolazi nekoliko tjedana nakon što su indijski mediji izvijestili da je vlada primila 38 prijava, uključujući globalne proizvođače osobnih računala kao što su Dell, HP, Foxconn, Asus, Acer i Flex, za proizvodnju prijenosnih računala u zemlji kao dio PLI 2.0 sheme za IT hardver. Kako bi ispunili uvjete za primanje novca, morat će postaviti proizvodne pogone u Indiji i slati propisanu količinu proizvoda svake godine. Naime, Apple i Samsung nisu se prijavili da budu dio novog plana.

PLI 2.0 osmišljen je na temelju uspjeha slične sheme za mobilne telefone u kojoj je nekoliko stranih proizvođača uređaja postavilo proizvodne pogone u zemlji. Prema nedavnom izvješću Counterpoint Researcha, Indija je sada drugi najveći proizvođač mobilnih uređaja na svijetu nakon Kine, uglavnom zahvaljujući tvrtkama poput Applea, Xiaomija, Samsunga, BBK Electronicsa i drugih koje proizvode pametne telefone u sklopu vladinog programa ‘Make in India’.

IZVOR

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Na istu temu...

Nema ničega! Još...

Izgleda da o ovome još nismo pisali. Ali hoćemo!

Društvene mreže

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx