Kina zabranila iPhone, a evo i zašto… (VIDEO) | Newsbox S02E33

Kina zabranila iPhone video - Naslovna

Kada je Huawei ponosno (doduše i skrivećki) na tržište izbacio Huawei Mate 60 Pro, ni riječi nije bilo o čipu koji ga pokreće. Izgleda da je to bilo s namjerom. Naime, novi Kirin 9000S je izradio kineski SMIC, a SAD se odmah zapitao otkud im tehnologija kad ju zbog zabrana nisu smjeli imati.

Počele su istrage, razmijenil se oštre optužbe, a onda je i Kina odlučila oštro udariti po SAD-u. Naime, nakon početka istrage SAD-a, Kina je odlučila svim državnim dužnosnicima zabraniti korištenje iPhonea, a zaprijetila da će i državne agencije, kao i svi zaposlenici državnih tvrtki slijediti.

Apple bi time izgubio ogroman broj korisnika što je ironično jer su upravo u prošlom kvartalu tekuće godine, najveći promet ostvarivali u Kini. Sol na ranu je ta i da se tamo proizvodi većina iPhonea.

Da razbijemo sve tenzije, tu je i igra jednog razvojnog tima iz BiH koju svim srcem želimo podržati, a i vas pozivamo da učinite isto. WhatsApp će u potpunosti promijeniti dizajn, a Google je preskočio curenje informacija tako što su sve sami sve otkrili u videu o Pixel 8 seriji telefona.

Uživajte u ostatku vikenda uz novu Newsbox epizodu i sretan vam novi radni tjedan.

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx