Kako je Redmi Note postao tako popularan? (VIDEO) – Retrobox

Redmi Note 1 Retro recenzija

Niti jedna serija telefona nema reputaciju za “dobar omjer uloženo dobiveno” kao što to ima Redmi Note. I nekome tko casual prati tržište pametnih telefona, ili se tek nedavno “uključio/la”, često bude teško objasniti zašto je upravo Redmi Note stekao tu reputaciju. Srećom tu je uvijek dobri stari Retrobox da vas vrati u prošlost i podsjeti zašto su stvari danas takve kakve jesu.

Za potrebe ovog videa uspio sam nabaviti ne samo Redmi Note 1 (ili još točnije Redmi Note 1S), nego i Redmi Note 2 koji je bio jedna od prvih recenzija na Bajtbox (tada BalkanGadgets) portalu i YouTube kanalu. Jedna nevjerojatna slučajnost je da će ovaj članak (i prateći video na YT kanalu) biti objavljen na isti datum kada je objavljena Redmi Note 2 recenzija.

Najveći razlog zašto je danas teško objasniti koliko je Redmi Note bio značajan može se svesti na “to se trebalo proživjeti”. I ne mislim tu nužno na proživljavanje iskustva ovog telefona, nego na cjelokupno stanje tržišta jeftinih telefona u 2014. godini. Veliki igrači kao Samsung, LG i HTC su imali toliko loše jeftine modele da mi i do dana današnjeg nije jasno kako ih to nije bilo stid prodavati. A  situaciju su itekako iskorištavali mali kineski brendovi kao Elephone, Doogee. Homtom i slični koji su nudili mnogo bolji hardver za mnogo nižu cijenu.

Problem kod tih manjih i nepoznatih brendova bio je nedostatak konzistentnosti u kvaliteti, i nikakva softverska podrška. Ali Xiaomi je bio nešto drukčije. Kao nekakav drugi svijet koji spaja kvalitetu velikih brendova, sa dobrim specifikacijama koje su imali manji brendovi. I sve to po cijeni o kojoj su Samsung i LG mogli samo sanjati. Naravno to nije ni djelić priče, a ako vas zanima kakvi su bili prvi i drugi Redmi Note, te po čemu su bili posebni, bacite pogled na novu epizodu Retroboxa ispod.

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx