Iz Applea kažu da su Androidi “uređaji za masovno praćenje”

“Evo najnovijih slajdova koje imamo o privatnosti”, napisao je potpredsjednik usluga Eddy Cue izvršnom direktoru Timu Cooku i tadašnjem višem potpredsjedniku marketinga Philu Schilleru u siječnju 2013. “Još puno posla za obaviti, ali dobar početak .”

Ti slajdovi, nedavno objavljeni kao dokazni predmet u tekućem antimonopolskom suđenju Ministarstva pravosuđa protiv Googlea , o “Stanju privatnosti,” bacaju sumnju na Appleove konkurente, posebice Google. Oni citiraju notorne primjedbe bivšeg glavnog izvršnog direktora Erica Schmidta o Googleovoj politici da ” dođe točno do granice, ali je ne prijeđe “. Nepovoljno uspoređuju Appleov i Googleov pristup kombinaciji podataka računa, privatnosti glasovnog pretraživanja, kartama i pretraživanju. I što je najvažnije, daju sažetak cijelom slajdu: “Android je masivan uređaj za praćenje.”

Slajd je, kao što je navedeno, cenzurian za javno arhiviranje i skraćen, tako da nedostaju slajdovi koji se ne odnose na Googleovu dominaciju na polju tražilica i druga pitanja na suđenju. Ipak, Appleova prezentacija nudi rijedak uvid u percepciju tvrtke o Googleu, posebice Androidu, te o tome kako bi se njezini uređaji i usluge mogli izdvojiti.

Na slajdu za “račune”, Apple napominje da njegovi vlastiti uređaji omogućuju zasebne račune za iCloud, App Store i iTunes Store na uređaju, te da Siri, njezina aplikacija Maps i iAd oglašivačka usluga “ne koriste Apple ID.” Google, za usporedbu, “Kombinira podatke preko usluga,” bez podrške za zasebne račune.

IZVOR

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

1 Comment
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Orim

Vjerovajatno istina, a istu tu opciju na Iphone-u se doplacuje i svi je uzimaju 🤣

1
0
Pogledaj komentare ili komentirajx