Isprika na HTC-ov način – novi flagship u 10. mjesecu! Možda Windows?

HTC-u ove godine jednostavno ne ide dobro, a najbolji pokazatelj je pad cijena dionica. HTC One M9, iako odličan telefon, nije ono na što smo navikli od ove kompanije. U govoru na HTC-ovom godišnjem generalnom sastanku Cher Wang (CEO HTC-a) se ispričala dioničarima i obećala je novi “Hero” uređaj u 10. mjesecu ove godine tj. telefon top klase.

Tajming izlaska je interesantan budući da se podudara s vremenom kada bi otprilike mogli očekivati prve Windows 10 telefone, barem sudeći prema dosadašnjim glasinama. Nemojmo zaboraviti da se HTC nedavno pojavio i na Microsoftovoj listi partnera na prezentaciji na Computexu. Znači li to da ovaj put nećemo vidjeti One M9 u Windows varijanti nego neki potpuno novi uređaj? Cher Wang je također naglasila da se ovdje radi o potpuno novom proizvodu koji nema nikakve veze sa HTC One M9, tako da to zvuči vrlo vjerovatno.

HTC CEO Cher Wang
Cher Wang

Što se samog HTC-a tiče čini se da će se opet raspoređivati prioriteti i raditi kontrola štete. Prošle godine je za 4% povećan budžet za istraživanje, a budžet za marketing smanjen za čak 19.26%. Budući da se tako ne mogu boriti sa agresivnim marketinškim kampanjama ostalih kompanija ovo će se ubrzo promjeniti. Dodatni fokus staviti će se i na tržišne niše koje su još u razvoju, kao npr. njihov uređaj za virtualnu stvarnost koji su napravili u suradnji s Valveom – HTC Vive. Ako sve bude išlo po planu takvi proizvodi trebali bi činiti 10% njihovih prihoda u sljedećoj godini.

Izvor

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx