iPhone SE 2020 nove informacije: baterija 1821 mAh, RAM 3 GB!

iPhone SE 2020 baterija ram specifikacije cijena

Američki tehnološki div Apple konačno je jučer, nakon mjeseci nagađanja, predstavio svoju drugu generaciju iPhone-a SE,a to je iPhone SE 2020. Tako je model iz 2016. godine dobio svog nasljednika 4 godine poslije.

Kompanija je jučer objavila gotovo sve specifikacije ovog pametnog telefona, osim kapaciteta radne memorije (RAM-a) i kapaciteta baterije, čime je zadržala svoju tradiciju po tom pitanju. Međutim, na internet stranici China Telecom otkrivene su i te informacije.

Prema popisu specifikacija na China Telecom, novi iPhone SE 2020 dolazi sa 3 GB radne memorije (RAM-a), što je povećanje u odnosu na 2 GB koliko ima iPhone 8, ali i 1 GB manje od iPhone 11 linije koja također dolazi sa A13 čipsetom.

iPhone SE 2020 cijena specifikacije baterija ram

Kada je u pitanju baterija, iPhone SE 2020 ima bateriju kapaciteta 1821 mAh, što je identično kao iPhone 8. Jučer smo saznali da će u prodajnom pakovanju s ovim telefonom doći i punjač od 5 W, no telefon posjeduje podršku i za brzo punjenje od 18 W te ako želite znatno brže punjenje, morat ćete posegnuti za novim punjačem.

Od ostalih specifikacija, iPhone SE 2020 posjeduje “Retina HD” ekran veličine 4,7″. Telefon posjeduje itekako mnogo okvira oko ekrana, a u dnu se nalazi Touch ID otisak senzora prsta. Prvi vrhu se nalazi selfie kamera od 7 MP.

Telefon dolazi sa IP67 sertifikatom za otpornost na vodu i prašinu, a dolazi sa značajkama kao što su Wi-Fi 6, LTE-A te dual SIM kartica (druga je eSIM).

iPhone SE 2020 bit će dostupan u crvenoj, bijeloj i crnoj boji, a u prodaju će krenuti 24.04.2020. godine. A cijena iPhone SE 2020 u SAD-u je 399 dolara, što je oko 365 eura za verziju sa 64 GB unutrašnje pohrane. Verzija sa 128 GB unutrašnje pohrane košta 449 dolara, što je oko 410 eura, a najskuplji model od 256 GB unutrašnje pohrane košta 549 dolara, što je oko 500 eura.

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx