iPhone 7 doista neće imati utor za slušalice? Apple radi na novim bežičnim slušalicama

Ne umire! Koliko god neki probali zatvoriti uši i praviti se da se ovo ne događa jedna glasina o iPhone-u 7 jednostavno ne umire. Naravno mislimo na toliko puta spomenuti 3.5mm utor za slušalice. Ovo je već treći ili četvrti put (iz različitog izvora) da tu glasinu čujemo, samo što ovaj put ima puno više težine iza sebe jer dolazi od popularnog portala za sve o Apple-u 9to5Mac.

Apple navodno još od akvizicije Beatsa radi na potpuno novim Blutooth slušalicama koje se nadaju predstaviti zajedno sa novim iPhone-om. Navodno izvedbom malo podsjećaju na Motorola Hint slušalice. Potpuno su bežične (lijeva i desna nisu spojene kablom) i imati će ugrađen noise-canceling mikrofon. Jedna od istaknutijih mogućnosti je navodno i mogućnost interakcije sa Siri tj. izdavanja naredbi iako se to nekako i podrazumijeva ako nas pitate. Ove slušalice se neće  standardno isporučivati sa iPhone-om.

Na slici - Moto Hint. Appleove nove slušalice navodno podjećaju na ove Motorline bluetooth slušalice
Na slici – Moto Hint. Appleove nove slušalice navodno podjećaju na ove Motorline bluetooth slušalice

Ono što bi standardno trebalo doći sa iPhoneom su klasične slušalice ali koje idu u lightning port. 9to5Mac tvrdi da su potvrdili da 3.5mm utora doista neće biti. Sigurno da ćemo čuti još glasina o ovom ali realno sve je izglednije da je ovo itekako istinito. Apple i dalje nastavlja šišati svoje kupce kao ovce pod tko zna kakvom smiješnom izlikom ovaj put. 3.5mm je opće prihvaćeni industrijski standard i vrlo vjerovatno će biti još duže vrijeme. I prije nego što ovo počnete uspoređivati sa povijesnim izbacivanjem CD-ROM-a ili ethernet porta sjetite se da ovo nije ni približno isto. Apple vas samo želi dodatno “zaključati” na svoje.

Već je pokrenuta peticija za zadržavanje 3.5mm utora i u trenutku pisanja ovog članka ima oko 217000 potpisa. Ipak, sumnjamo da će imati ikakvog efekta. Zapravo uvjereni smo da neće.

Izvor

 

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx