iPhone 16 Pro stiže s još jednim poboljšanjem

Očekuje se da će Apple uskoro objaviti datum predstavljanja iPhone 16 serije. Do tada, saznajemo nove detalje o ovoj seriji.

Najnovije informacije u pogledu iPhone 16 serije tiču se običnog Pro modela – iPhonea 16 Pro, koji će naslijediti iPhone 15 Pro. Naime, navodi se da će oba iPhone 16 Pro modela biti opremljena periskopskim senzorom sa 5x optičkim zoomom, što će biti prvi put za obični Pro model.

Prošle je godine samo iPhone 15 Pro Max isporučen sa periskopskim senzorom koji ima 5x optičkim zoom, dok je obični iPhone 15 Pro stigao sa 3x optičkim zoomom. Ipak, čini se da će ove godine iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro biti isti po tom pitanju.

DigiTimes prenosi da je Apple već započeo proizvodnju peroskopskih leća i to u saradnji sa Largan Precision i Yujingguang. Navodno će periskopski senzor kod iPhone 16 Pro modela stići s posebnim dizajnom “četverostruke reflektujuće prizme”.

Ranije smo saznali da bi ova telefona navodno trebala stići s novom ultraširokom kamerom od 48 MP sa još boljim mogućnostima, dok u ovom trenutku nisu poznati detalji o glavnom senzoru kamere.

Navodno će iPhone 16 Pro Max i iPhone 16 Pro stići s najtanjim okvirima ikada. Tako će navodno okviri oko ekrana iPhonea 16 Pro biti 1,2 mm, dok će okviri oko ekrana iPhonea 16 Pro Max biti 1,15 mm. iPhone 16 Pro Max trebao bi imati ekran od čak 6,9“, što će biti najveći iPhone ikad. Veći ekran dobit će i obični Pro model i to onaj od 6,3“.

VIA

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx