iPhone 14 Pro Max vam je preskup? – Apple navodno sprema još skuplji iPhone!

Krajem prošle godine pojavile su se informacije o iPhoneu 15 Ultra. Međutim, najnoviji izvještaj ukazuje na to da ove godine neće stići Ultra model, nego da ćemo sljedeće godine vidjeti iPhone 16 Ultra.

Najnovije informacije, koje stižu od pouzdanog Marka Gurmana, navode da će američki tehnološki gigant sljedeće godine predstaviti najsuperiorniji iPhone ikada – iPhone 16 Ultra.

Navodno ovaj telefon neće stići kao zamjena za iPhone Pro Max model, nego će se cjenovno pozicionirati iznad njega. To, dakle, znači da će iPhone 16 Ultra biti skuplji i od Pro Max modela. Primjera radi, prošle godine iPhone 14 Pro Max predstavljen je sa cijenom od 1099 dolara, što znači da bi Ultra model mogao koštati još više.

Tim Cook je nedavno naveo da nije isključena mogućnost budućeg povećanja cijena iPhonea, te je rekao da bi kupci možda htjeli platiti više kako bi dobili još bolji proizvod.

Iako još uvijek nije jasno koje bi karakteristike mogle odlikovati iPhone 16 Ultra, Gurman navodi da će ovaj telefon vjerovatno stići sa dodatnim poboljšanjima kamera, još bržim procesorom i možda još većim ekranom u odnosu na ostale modele. Pored toga, on nagađa da bi Ultra model mogao stići i bez utora za punjenje, već bi mogao podržavati samo bežično punjenje.

Apple je već prošle godine napravio nikada veću razliku između običnih i Pro modela i rezultati prodaje ukazuju na to da kupci zaista žele platiti više, ali dobiti bolje modele. Tako su Pro modeli daleko prodavaniji u odnosu na iPhone 14 i iPhone 14 Plus. Čini se da Apple na bazi tih rezultata sprema Ultra model.

IZVOR/SOURCE

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx