iOS 18 dobiva značajku koja će se svidjeti Android korisnicima

Ako ste korisnik iPhonea s mnogo korisnika Androida u krugu prijatelja, dijeljenje Wi-Fi lozinki nije laka stvar. Appleov iPhone ima ugrađenu mogućnost dijeljenja Wi-Fi lozinki, ali koliko god to bilo očito, radi samo s uređajima koji su dio njegovog ekosustava.

Ažuriranje za iOS 18 objavljeno ranije ovog tjedna ima mali, ali koristan dodatak koji vam omogućuje dijeljenje Wi-Fi lozinki s iPhonea na Android u nekoliko jednostavnih koraka. Dok su se kolege s portala Neowin igrali s beta verzijom za razvojne programere iOS-a 18 (dostupnom na ovim modelima iPhonea ), otkrili su da vam novopečena aplikacija Passwords omogućuje dijeljenje lozinki kao QR kodova.

  1. Otvorite aplikaciju Lozinke na iOS 18 Developer Beta.
  2. Dodirnite Wi-Fi kategoriju navedenu na glavnoj stranici.
  3. Idite na Wi-Fi mrežu koju želite dijeliti s drugima. Mreža na koju ste povezani imat će plavu ikonu.
  4. Dodirnite “Prikaži QR kod mreže” da biste otkrili QR kod za tu Wi-Fi mrežu.

Možete zamoliti korisnika Androida ili iPhonea da skenira ovaj QR kod izravno kako bi se pridružio vašoj Wi-Fi mreži. Alternativno, možete napraviti snimku zaslona QR koda kako biste ga spremili za kasniji pristup ili ga podijelili pomoću aplikacije za razmjenu poruka. Slična značajka dolazi i za Windows 11 .

Osim Wi-Fi mreža, značajka također radi s osobnim pristupnim točkama koje ste prethodno koristili na svom iPhoneu. Budući da je aplikacija Passwords dostupna na iPadOS-u, značajka bi trebala raditi slično na iPadu.

Imajte na umu da se značajke aplikacije mogu mijenjati tijekom vremena kako se budu objavljivale nove beta verzije, a stvarna implementacija u stabilnoj verziji iOS-a 18 može izgledati ili raditi drugačije.

Dijeljenje lozinki na Apple uređajima postoji već nekoliko godina. Značajka, uvedena s iOS-om 11 2017. godine , može dijeliti Wi-Fi lozinke na dva Apple uređaja kada su postavljeni blizu jedan drugome.

U njemu nema puno za Android, ali korisnici Applea mogu se osloniti na prečac Siri “QR your Wi-Fi” za generiranje QR kodova koji se mogu dijeliti za njihove Wi-Fi mreže. Štoviše, korisnici mogu vidjeti svoje spremljene Wi-Fi lozinke na iOS-u 16 (ili novijem) i podijeliti ih ručno.

Stabilna verzija iOS-a 18 izaći će kasnije ove godine s mnogim značajkama, uključujući tamni način rada za aplikacije početnog zaslona , ​​poboljšanja svjetiljke , Game Mode , T9 dialer , Apple Intelligence , nove pozadine i još mnogo toga.

IZVOR

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx