Iduća serija iPhonea mijenja dizajn – i podiže cijenu?

Apple navodno radi na tanjem iPhoneu koji bi mogao zamijeniti Plus model u liniji iPhone 17. Također je rečeno da dolazi s cijenom većom od iPhonea Pro Max. Ovo neće biti unaprijeđeni iPhone 16, već će umjesto toga predstavljati skok u dizajnu na razini iPhonea X. U međuvremenu, svijet čeka na iPhone 16, za koji se kaže da je potpuno orijentiran na AI funkcionalnost.

Apple radi na tanjoj verziji iPhonea, prema izvješću u The Informationu, koje citira troje ljudi koji imaju izravno znanje o projektu. Očekuje se da će novi telefon biti lansiran u rujnu 2025. i mogao bi koštati više od iPhonea Pro Max, čija cijena kreće od 1.200 dolara i koji je Appleov najskuplji model do sada.

Tanji uređaj bi mogao zamijeniti model Plus kao dio linije iPhonea 17, formata koji nije ispunio Appleova očekivanja. Međutim, linija iPhone 16 telefona, uključujući iPhone 16 Plus, i dalje će biti dostupna.

Dizajn je uspoređivan s skokom naprijed na razini iPhonea X s potpuno novom estetikom. Apple razmatra nekoliko opcija za novi uređaj, uključujući aluminijsko kućište. Navodno će prednja kamera zajedno s Face ID senzorima biti u manjem izrezu u obliku “tablete” , dok se niz stražnjih kamera može pomaknuti u središte telefona. Konačno, kaže se da će veličina zaslona biti između 6,12 i 6,669 inča – između trenutnog osnovnog iPhonea i iPhonea Pro Max.

Nejasno je koliko će točno biti tanak, ali uređaj bi slijedio nedavno izdanje novog iPada Pro, koji je Appleov najtanji proizvod ikada. Model od 11 inča tanak je 5,3 mm, a model od 13 inča još je tanji s 5,1 mm.

Nikad tanji iPad

U međuvremenu, iPhone 16 trebao bi biti pušten u prodaju za otprilike pet mjeseci. Očekuje se da će se usredotočiti na napredak umjetne inteligencije uz male promjene u fizičkom dizajnu. Ipak, jedno odstupanje može biti zamjena fizičkih tipki s obje strane iPhonea čvrstim kapacitivnim verzijama koje simuliraju pritiskanje tipki. Izvori upoznati s tim rekli su za Economic Daily News da je dobavljač pod imenom Advanced Semiconductor Engineering nedavno osigurao ugovor za opskrbu Applea modulom sustava u paketu (SIP) koji će se koristiti u kombinaciji s parom Taptic Engine motora i “gumbima” s omogućenim dodirom.

Još jedna moguća promjena je da će potpuno novi vodeći model pod nazivom iPhone Ultra biti predstavljen ove godine kako bi se smjestio iznad Pro Maxa, prema Marku Gurmanu iz Bloomberga.

IZVOR

IZVOR2

IZVOR3

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx