I MediaTek ima rješenje za brzo punjenje

Vlasnici high-end uređaja mogli su iskusiti sve čari brzog punjenja  zahvaljujući Qualcomm-ovoj QuickCharge tehnologiji koja dramatično skraćuje potrebno vrijeme da napunite vaš uređaj. Od nedavno i vlasnici low-end i mid-rande uređaja mogu uživati u toj blagodati zahvaljujući integraciji te tehnologije u Qualcomm 410 čipset.

MediaTek je sada predstavio i svoje rješenje nazvano “Pump Express Plus” koji navodno nudi 45 % brže punjenje u odnosu na standardne punjače, a kompatibilno je sa zadnjim MediaTek čipsetima MT6595 i pristupačnim MT6732 (ovaj potonji je vjerovatno odgovor na Snapdragon 410). Detalji nisu poznati ali ipak se nekoliko stvari zna, a jedna od tih je i da će vam trebati specijalni punjač. Prvi punjač koji podržava tu tehnologiju je insiprativno nazvani  HF-QC-084. MediaTek stvarno treba poraditi malo na ovim imenima. Uglavnom, taj punjač ima sljedeće specifikacije

  • Regularni način rada: 5V – 1,67A (8,35W)
  • Turbo 1: 7V – 1,67A (11,69W)
  • Turbo 2: 9V – 1,67A (15,03W)

Punjač MediaTek

Prvi telefon koji podržava ovaj standard je dostupan samo u Kini, a riječ je o Koobee Halo 3 modelu. Budući da su MediaTek čipseti poprilično popularni i na našim prostorima vjerujemo da je samo pitanje (kratkog) vremena dok se neki model ne pojavi kod nas. I HTC i Sony u zadnje vrijeme sve češće koriste MediaTek čipsete.

 

Izvor 1, Izvor 2

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx