I Huawei P9 mogao bi doći sa dvije kamere?

Još jučer pisali smo o mogućem Samsung telefonu sa dvije kamere a već danas pojavile su se informacije koje sugeriraju da bi i Huawei mogao uraditi nešto slično, samo na malo hrabriji način tj. planiraju imati dvije stražnje kamere na svome nadolazećem flagship modelu (vjerovatno P9). Na Twitteru su se pojavile slike koje navodno pokazuju gornji dio telefona gdje bi trebali ići dvije stražnje kamere. Objavio ih je ni manje ni više nego Steve Hemmerstoffer, nekima poznatiji kao OnLeaks.

Iz slika je također vidljivo da bi P9 mogao doći u dvije varijante: Delux i LTE – vjerojatno namjenjene za različita tržišta.

Sada kada megapikselni ratovi više nemaju smisla ovo bi moglo biti sljedeće “bojno polje”, a moramo reći da ovo svakako donosi više koristi od pukog nabijanja broja piksela. Takve kamere mogu, među ostalim, slikati 3D slike (LG Optimus 3D), bolje mjeriti dubinu u slikama i nuditi naknadno fokusiranje (HTC M8), omogućiti sliku šireg kuta ( LG V10) itd. Kao što smo već rekli, uz kvalitetan softver ovakve kamere bi nam sigurno dobro došle.

Huawei P9 vjerovatno će biti predstavljen kada i njegov prethodnik tj. nekada tokom 3. ili 4. mjeseca a trebao bi doći sa Kirin 950 čipsetom..

Izvor

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx