Huawei sprema novog mid-rangera – Evo kako će izgledati

Huawei je na proljeće ove godine u Kini predstavio Nova 11 mid-range seriju. Prema informacijama koje stižu iz Kine, Huawei se već sprema za predstavljanje njene nasljednice. Danas saznajemo kako bi trebao izgledati Huawei Nova 12.

Nova 11 serija uključuje tri modela – Huawei Nova 11, Huawei Nova 11 Pro i Huawei Nova 11 Ultra. Očekuje se da će sva tri ova modela dobiti nasljednike, a prvi detalji otkriveni su o običnom modelu.

Huawei Nova 12 pojavio se na renderu u crnoj boji. Ostrvo kamere na zadnjoj strani izgleda slično kao kod Nova 11 telefona s velikim zlatnim okvirom oko glavne kamere. U ostrvu se nalaze još dva senzora kamere, a oko jednog je LED blic.

Na donjem dijelu poklopca telefona ispisan je naziv ‘nova’, a ispod njega i naziv kompanije Huawei. Desno bočno nalaze se tipka za uključivanje, odnosno isključivanje uređaja i tipka za kontrolu glasnoće. S obzirom na to da tu nema skenera otiska prsta, Huawei Nova 12 imat će OLED ekran sa skenerom otiska prsta ispod.

Prema nedavnom izvještaju, svi modeli iz Nova 12 serije trebali bi dobiti brže punjenje u odnosu na prethodnike, koja podržava 66 W punjenje.

Podsjećanja radi, Huawei Nova 11 ima AMOLED ekran, ali nešto veći (6,7”) i potpuno je ravan. Nazad su dvije kamere u kombinaciji 50 MP + 8 MP i senzor za temperaturu boje, dok je naprijed jedna kamera od 60 MP sa 4K podrškom. Telefon je opremljen baterijom od 4500 mAh s podrškom za punjenje od 66 W.

Očekivati je da ćemo u narednim danima i sedmicama saznati više detalja o ovoj seriji.

IZVOR/SOURCE

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx