HP Falcon zvati će se HP Elite X3 a dolazi sa Windowsima 10 i Snapdragon 820 procesorom

Sjećate se misterioznog Windows 10 telefona sa Snapdragon 820 procesorom koji se pojavio u GFXBenchu u prije točno dva mjeseca? Tada smo nagađali da se možda čak ne radi o HP telefonu, unatoč tome što je pisalo ime HP Falcon u naslovu, jer ih Microsoft nije najavio kao partnere kada su smartphone uređaji u pitanju. Ipak, sudeći po Evan Blass-u (@evleaks) pogriješili smo te će ovaj uređaj svjetlo dana ugledati pod imenom HP Elite X3.

Nabrojimo i specifikacije koje smo tada saznali iz GFXBencha:

  • 5.8″ zaslon 1440 x 2560 rezolucije
  • Snapdragon 820 procesor
  • 20 MP stražnja kamera
  • 12 MP prednja kamera
  • 64 GB interne memorije

Pisali smo već o tome kako GFXBench često pogriješi veličinu zaslona pa je lako moguće da je to i ovdje slučaj. Navedeno je bilo i 1 GB RAM-a ali to je sigurno bila greška. Osim u GFXBenchu HP Falcon tj. Elite X3 pojavio se i u Aduplex podacima a tamo je bio naveden 5.4″ zaslon 768 x 1024 što je vjerujemo također greška. Evan Blass je opisao izgled uređaja kao poslovan tj. “pametan” te je naveo da ima malo čudan raspored rupica za zvučnike. Ovo je također prvi put u povijesti Windows Phone-a (sada Windows Mobile) da neće kasniti za Android telefonima po pitanju procesorske snage. Nadajmo se samo da nećemo trebati dugo čekati da uređaj ugledamo u prodaji.

Još jedna dobra vijest za kraj – ako ste mislili da je ovo “velika najava u svijetu Windowsa” o kojoj smo pisali danas možete se opustiti jer nije. Na upit jednog twitteraša u vezi HP Falcona o tome da li je ovo “ta velika najava” Evan je samo odgovorio: “Ne budi smiješan”. Hajde ljudi govorite više o čemu je riječ. 🙂

 

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx