HMD sprema telefon koji neodoljivo podsjeća na Nokia Lumiu

Kompanija HMD Global sprema se za predstavljanje nekoliko novih telefona koji će stići pod HMD logom. Jedan od njih bit će i telefon koji će nositi naziv HMD Skyline, a o njemu danas saznajemo neke detalje.

HMD Skyline prema renderima neodoljivo podsjeća na Nokia Lumia telefon. Ko zna, možda kompanija i želi upravo na to da podsjeti ovim telefonom. Kako god, on se pojavio na Geekbenchu i tom su prilikom otkriveni neki detalji o njemu.

Ovaj telefon na Geekbenchu se pojavio sa Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2 čipom, a matična ploča je navedena kao “Tomcat”, što je kodno ime za HMD Skyline. Kako god, telefon je stigao sa Androidom 14 i 8 GB radne memorije (RAM-a).

Postigao je rezultat od 1027 bodova u jednojezgrenom testu, odnosno 2857 bodova u višejezgrenom testu.

Ranije je otkriveno da bi cijena ovog telefona mogla biti 460 EUR za memorijsku konfiguraciju sa 8 GB RAM-a i 256 GB prostora za unutrašnju pohranu, dok bi Business Edition mogao koštati 520 EUR.

Kada je riječ o specifikacijama, očekuje se da će HMD Skyline, pored Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2 čipa, biti isporučen sa OLED ekranom, stope osvježavanja od 120 Hz i Full HD+ rezolucije. Na poleđini bi telefon trebao imati tri senzora kamere s glavnim senzorom od 108 MP, ultraširokim senzorom od 8 MP i makro senzorom od 2 MP, dok bi se naprijed trebala naći selfie kamera od 32 MP.

Očekuje se da će HMD Skyline imati bateriju kapaciteta 4900 mAh s podrškom za brzo punjenje od 33 W, a telefon će imati i IP67 certifikat.

VIA

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx