Hakirana stranica UNESCO-a!

Decentralizirana međunarodna haktivistička skupina Anonymous hakirala je web stranicu UNESCO-a i postavila desetke slika u pet valova uključujući simbole Tajvana, logotipe političkih stranaka, logotipe TV postaja i jednu rap pjesmu.

Predstavnik Anonymousa na Redditu pod imenom “HaileeSteinfeldFan” obavijestio je Taiwan News da je kolektiv hakirao web stranicu UNESCO-ve Međuvladine oceanografske komisije i učitao pet valova sadržaja od 3. do 14. rujna. Predstavnik je rekao da je kolektiv učitao slike kako bi prosvjedovao protiv navodnog zločina iz mržnje , predložio rješenje za ispuštanje otpadnih voda iz Fukushime i kritizirao Googleovu politiku neaktivnosti .

Prvi val narušavanja izveden je 3. rujna i uključivao je prosvjed protiv navodnog napada trojice tinejdžera na dvije azijske žene u njujorškoj podzemnoj željeznici u kolovozu, zastavu Tajvana , meme koji prikazuje jednog od navodnih napadača, fotografija policijske žrtve Ta’Kiya Younga i dokument kojim se prosvjeduje protiv Googleove odluke da uništi neaktivne račune.

Također u ovom valu je PDF koji daje preporuke grupe o postupanju s ispuštanjem otpadnih voda iz Fukushime, fotografije triju žrtava masovne pucnjave u Jacksonvilleu u kolovozu, dokumentpod nazivom “Wikpedijino namjerno iskrivljavanje povijesti holokausta” i tekstualnu datoteku s popisom pritužbi protiv Googlea i Wikpedije.

U svom drugom valu poslanom 11. rujna, Anonymousi su učitali slike 17 tajvanskih simbola, povijesnih ličnosti i turističkih atrakcija.

U trećem valu , postavljenom u četvrtak (14. rujna), haktivisti su preplavili UNESCO sa još 17 slika popularnih turističkih atrakcija u Tajvanu.

Četvrti val također je proveden u četvrtak i sastojao se od logotipa 12 tajvanskih političkih stranaka.

Peti i posljednji val također pokrenut u četvrtak sastojao se od logotipa pet TV postaja u Tajvanu uključujući China Television , PTS , Formosa TV . TTV i CTS . Ovaj je val zaustavljen mandarinskom rap pjesmom Tuojianga Yegoua.

IZVOR

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx