Google uklanja jako korisnu značajku iz Google Mapsa

Google možda planira isključiti značajku Google Maps pod nazivom Followed Places sljedeće godine – tako bar tvrdi Android Authority.

“Od siječnja 2025. više nećete moći vidjeti praćena mjesta na Kartama. Sada možete preuzeti svoja lokalna praćena mjesta iz odjeljka Karte u Takeoutu”, glasi jedan od paragrafa koje je primijetila publikacija ovog portala . Ako se to pokaže točnim, i dalje ćete moći preuzeti podatke o mjestima koja pratite pomoću Google arhiviranja.

Značajka pokrenuta prije više od pet godina omogućuje vam da pratite svoja omiljena mjesta na Google kartama i dobivate ažuriranja o njima na kartici ‘Za vas’ ( kasnije preimenovanoj u Istraži ). Za to se ispod naziva tvrtke na popisu Google karata pojavio gumb ‘Slijedi’.

Ipak, možete pronaći popis svih mjesta koja ste pratili u prošlosti. Dodirnite karticu ‘Spremljeno’ u Google kartama > pomaknite se dolje do dna > dodirnite Praćenje. Napominjemo da i dalje možete pratiti profile drugih korisnika na Google kartama onako kako ih pronađete na kartici Istraživanje ili kartici Ažuriranja.

Iz tvrtke tek treba stići priopćenje u vezi ovoga. Međutim, jedna značajka za koju je potvrđeno da će nestati je mogućnost razgovora s tvrtkama na Google kartama. Unoseći značajne promjene u značajku vremenske trake , Google karte sada spremaju podatke o povijesti lokacije lokalno na korisnikov uređaj.

Osim toga, Google priprema neke generativne AI značajke za svoju navigacijsku aplikaciju, riješio se više od 170 milijuna lažnih recenzija i najavio nove značajke pristupačnosti prošli mjesec.

IZVOR

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx