Google prodao 5 milijuna primjeraka Google Cardboard-a

Ako pitate vodeće analitičare i tehnološke kompanije nema nikakve dvojbe – virtalna stvarnost je sljedeća “velika stvar”. Neki idu čak toliko daleko da su uvjereni da će po popularnosti prestići čak i TV. Hoće li do toga doista doći teško je znati ali VR će sigurno biti popularan. Ove godine imati ćemo priliku svjedočiti prvim uređajima spremnim za šire tržište ali cijenom će biti dosta papreni. Tu naravno mislimo na Oculus Rift i HTC Vive. Srećom ima i jeftinijih rješenja kao Samsung Gear VR i Google Carboard.

cardboard

Carboard se pokazao kao popularan jer je Google danas objavio da je prodan u 5 milijuna primjeraka od kada je predstavljen (6. mjesec 2014.). Kada uzmemo u obzir cijenu od svega 20$ jasno je zašto je tako brzo dobio na popularnosti. Ako do sada niste čuli za Cardboard dovoljno je znati da se radi o “uradi sam” uređaju za virtualnu stvarnost napravljenom od kartona. Nakon što ga “sastavite” dovoljno je ubaciti telefon i uživati u jednostavnijem obliku VR-a. Osim podataka o prodaji Google je još objavio da je Carboard aplikacija preuzeta preko 25 milijuna puta, da je 1000 VR aplikacija već dostupno te da je pogledano preko 350,000 sati Youtube VR videa. Svakako kliknite na izorni link da vidite kako Google sve to lijepo sročio.

Izvor

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx