Google planira optičkim kabelom spojiti Afriku i Australiju

Google je već značajno prisutan u Africi, ali ovaj novi podmorski kabel proširit će svoj utjecaj na kontinent, posebno u Keniji gdje će inženjeri usidriti kabel. Alphabet je značajno uložio u poboljšanje infrastrukture povezivanja diljem svijeta kako bi proširio svoj utjecaj. Tržišta u razvoju imaju veliki potencijal. Google procjenjuje da će samo u Africi 300 milijuna ljudi biti online u sljedećih pet godina.

U želji da proširi svoju već značajnu prisutnost u Africi, Google je objavio da gradi prvu optičku rutu koja će povezivati ​​Afriku s Australijom. “Umoja kabelska ruta” će se usidriti u Keniji, proći kroz Ugandu, Ruandu, Demokratsku Republiku Kongo, Zambiju, Zimbabve i Južnu Afriku, a zatim prijeći Indijski ocean da bi stigla do Australije.

Google je surađivao s Liquid Intelligent Technologies kako bi iscrtao najskalabilniju rutu diljem kontinenta, uključujući pristupne točke koje drugim zemljama daju pristup mreži i omogućuju im pouzdanije međusobno povezivanje i povezivanje s ostatkom svijeta.

“Glavni afrički gradovi uključujući Nairobi, Kampalu, Kigali, Lubumbashi, Lusaku i Harare više neće biti teško dostupne krajnje točke udaljene od obalnih mjesta za iskrcavanje koja povezuju Afriku sa svijetom”, rekao je Strive Masiyiwa, predsjednik i osnivač Liquida.

Zemaljski dio projekta je već završen . Sada počinje najteži dio posla dok inženjeri usmjeravaju kabel preko Indijskog oceana do Pertha u Australiji. To je složen zadatak, tako da nema potvrđenog vremenskog okvira za dovršenje.

Osim toga, Google planira surađivati ​​s kenijskom vladom u području kibernetičke sigurnosti, inovacija koje se temelje na podacima, digitalnog usavršavanja i uvođenja AI za društvene koristi. Na primjer, Odjel za imigraciju i građanske usluge već procjenjuje CyberShield rješenje Google Clouda za svoju platformu eCitizen.

Google širi svoju prisutnost na afričkom kontinentu od 2007. godine, kada je otvorio svoj prvi ured u subsaharskoj Africi u Nairobiju. Zatim je nastavio partnerstvo s vladama iz zemalja diljem Afrike na brojnim digitalnim inicijativama. Godine 2021. obvezala se u Afriku uliti milijardu dolara tijekom pet godina u nekoliko područja, uključujući poboljšanu povezanost i financiranje pokretanja. Od tada je uložio više od 900 milijuna dolara u regiju i očekuje da će ispuniti svoju obvezu do 2026.

IZVOR

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx