Google nas ne voli – novi Nexus telefoni dramatično skuplji u Europi nego u SAD-u

Kompanije iz SAD-a očito uvijek misle da će Europljani rado platiti puno više nego ostatak svijeta, a  ni Google nije iznimka po tom pitanju. Iako su Nexusi uvijek bili tradicionalno skuplji u nas nego u SAD-u cijene koje su se pojavile u raznim Europskim trgovinama sugeriraju da je ove godine “šišanje” malo intenzivnije.

Čim su prednarudžbe počele potencijalni kupci iz Španjolske, Njemačke, Austrije itd. su počeli prijavljivati ogromne razlike u odnosu na cijenu u SAD-u. Kolike su cijene pitate se? Nexus 5X  16 GB je 479 €, a varijanta sa 32 GB je 529 €. Mislite da je to skupo? Početna cijena Nexusa 6P je 650 € za osnovni model za 32 GB.

Nije nam jasna ova logika. Običnom konverzijom to bi izgledalo ovako:

Nexus 5X – 379$ = 336 €

Nexus 6P – 499$ = 443 €

Kada bi na obje te cijene dodali 17% poreza ispada da bi u Europi Nexus 5X trebao koštati 393 €, a Nexus 6P 518 €. Kakvom logikom, matematikom ili porezom je Google došao do onih svojih cijena vjerovatno nikada nećemo znati.

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx