GLOMO proglasio najbolji telefon na svijetu!

Iza nas je MWC 2023, koji je održan u Barceloni, a poznati su i  dobitnici GLOMO nagrada (Global Mobile Awards) u raznim kategorijama. Svakako da je najzanimljivija ona koja se odnosi na kategoriju pametnih telefona. Koji telefon je prvi na listi?

U okviru GLOMO nagrada svake godine dodjeljuju se nagrade u nekoliko različitih kategorija, uključujući i kategoriju “Uređaji”.

Tako je ove godine nagradu za najbolji pametni telefon dobio Apple-ov iPhone 14 Pro. Glavni konkurenti ovom telefonu bili su Google Pixel 7 Pro, Nothing Phone (1), Samsung Galaxy Z Flip 4 i Samsung Galaxy Z Fold 4.

iPhone 14 Pro

U obrazloženju ovakve odluke navodi se, između ostalog, da ovaj pametni telefon kombinuje izvanredne performanse, inovativnost i liderstvo u izvještajima o prodaji pametnih telefona. iPhone 14 Pro predstavljen je na jesen prošle godine i stigao je, zajedno sa Pro Max modelom, sa znatno većim razlikama u odnosu na obične modele. Svakako da je najveća ona koja se odnosi na bolji čip, ali i dizajn prednje strane, jer su Pro modeli dobili pilulu pri vrhu ekrana.

Kada je riječ o inovacijama, Apple je i tu odnio pobjedu sa svojim hitnim SOS-om putem satelita. Apple je na predstavljanju iPhone 14 serije pokazao da se sateliti mogu koristiti za komunikaciju u hitnim slučajevima.

Ubrzo nakon predstavljanja T-Mobile je najavio partnerstvo sa SpaceX-om kako bi popunio prazne zone unutar SAD-a, a MediaTek je potvrdio da će njegovi budući čipovi podržavati satelitske podatkovne pozive. Ostale inovacije koje su bile u ovoj kategoriji su Google-ov Tensor 2 čip, Qualcomm Snapdragon i Sony-jev senzor kamere IMX989.

IZVOR/SOURCE

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

1 Comment
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
AdiSA

Jos malo ce u cevljanovicima na koridi dijeliti neke nagrade, sve strucnjaci, ali debelo placeni

1
0
Pogledaj komentare ili komentirajx