Galaxy S6 – Objavljene prve slike koje pokazuju razliku između Sony IMX240 i Samsung ISOCELL senzora

Znamo da je jučer otkriveno da Samsung na Galaxy S6 koristi dva različita senzora kamere – ISOCELL (njihovo vlastito rješenje) i SONY IMX 240.  Ekipa sa SamMobile otkrila je da jedan od njihovih Galaxy S6 Edge modela ima ISOCELL senzor pa su odlučili testirati kolika je uistinu razlika između Sonyjevog i Samsungovog rješenja.

U svim slučajevima korištene su automatske postavke,.Čini se da je neki opći konsenzus da je Sonyjev senzor malo bolji u dnevnim slikama, a Samsungov u noćnim (boje vjernije onima u stvarnosti). Naše mišljenje je da se radi o zanemarivim razlikama i da Galaxy S6, bez obzira koji senzor koristio, pruža odličnu kvalitetu slike.

Nije jasno zašto se Samsung odlučio na ovaj potez, budući da se kompanija još nije službeno izjasnila u vezi ovoga, ali vjerovatno je povezano sa nedavnim vijestima da Sony ima problema sa pravovremenom isporukom svojih senzora svim dobavljačima zbog velike količine narudžbi.

Evo i nekih slika, a više ih možete pronaći klikom na izvorni link.

[Best_Wordpress_Gallery id=”2″ gal_title=”Galaxy S6 slike”]

 

Izvor: SamMobile

 

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx