Galaxy S25 Ultra stiže s nadograđenim kamerama?

Iako je do predstavljanja Samsung Galaxy S25 serije ostalo još nekoliko mjeseci, nije iznenađenje što se već neko vrijeme pojavljuju informacije o njoj. Najnovije nam prenosi jedan od najpoznatijih leakera u svijetu pametnih telefona, a one se tiču kamera najskupljeg modela iz ove serije – Samsung Galaxy S25 Ultra.

Ice Universe otkriva da će Samsung Galaxy S25 Ultra stići sa četiri kamere na zadnjoj strani, baš kao prethodnik. Ovo je u suprotnosti s nedavnim izvještajem u kojem je navedeno da će Galaxy S25 Ultra nazad imati tri kamere.

Ice Universe navodi da će ovaj telefon na poleđini imati glavni senzor kamere od 200 MP, ultraširoki senzor od 50 MP, telefoto senzor od 50 MP sa 3x optičkim zoomom i super-telefoto senzor od 50 MP sa 5x optičkim zoomom.

Ovo znači da će Galaxy S25 Ultra dobiti nadograđeni ultraširoki i jedan telefoto senzor. Usporedbe radi, Galaxy S24 Ultra ima ultraširoki senzor od 12 MP i telefoto senzor od 10 MP sa 3x optičkim zoomom, dok će glavni i drugi telefoto senzor ostati na 200 MP, odnosno 50 MP. No, neke ranije glasine ukazuju na to da bi i glavni senzor od 200 MP mogao zapravo biti noviji senzor, no to ne prenosi Ice Universe.

U svakom slučaju, napominjemo da se radi o neprovjerenim informacijama koje moramo uzeti s određenom dozom rezerve.

Kada je riječ o ostalim detaljima o ovom telefonu, Galaxy S25 Ultra ne bi trebao stići s promjenom dizajna u odnosu na prethodnika, a vjerovatno će ga pokretati Snapdragon 8 Gen 4 čip.

VIA

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

1 Comment
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Adi

Jos nekoliko mjeseci, vi se drogirate predstavlja se tek u februaru 2025g, to je skoro za godinu dana, sta lupetate

1
0
Pogledaj komentare ili komentirajx