Galaxy S23 Ultra protiv iPhonea 14 Pro Max – Koji je izdržljiviji?

Otkako je predstavljen Samsung Galaxy S23 Ultra, zajedno sa ostatkom Galaxy S23 serije, razni recenzenti porede ovaj telefon sa najboljim telefonima konkurencije. Jedno takvo poređenje dolazi nam s kanala Phone Buff, a na crtu su stali Samsung Galaxy S23 Ultra i iPhone 14 Pro Max. Koji je telefon izdržljiviji?

Test na kanalu PhoneBuff ima četiri kruga. U prvom krugu oba telefona pala su na leđa. Rezultat je da je iPhone 14 Pro Max imao razbijeno zadnje staklo, a oštećenja su vidljiva i na sočivu zadnje kamere, dok je Galaxy S23 Ultra pretrpio manje pukotine.

U drugom krugu testa pada, iPhone 14 Pro Max pokazao se malo boljim jer je okvir od nehrđajućeg čelika dobio manje ogrebotine. S druge strane, aluminijumsku okvir Galaxy S23 Ultra telefona pretrpio je više oštećenja.

U trećem krugu, oba telefona pala su na betonsku površinu okrenuti licem prema betonu. Ekrani oba telefona su razbijeni, ali može se primijetiti da je više razbijen ekran Samsung Galaxy S23 Ultra telefona. Face ID na iPhoneu 14 Pro Max i ultrazvučni skener otiska prsta na Galaxy S23 Ultra telefonu radili su savršeno dobro.

U četvrtom, ujedno i posljednjem krugu, Samsung Galaxy S23 Ultra i iPhone 14 Pro Max pali su licem na metalnu površinu i to sa veće visine nego u prethodnim krugovima. iPhone 14 Pro Max imao je značajna oštećenja jer su mu nedostajali dijelovi stakla, dok su kamere s obje strane pokazale neke svjetlosne znakove.

Nakon sva četiri kruga, Galaxy S23 Ultra dobio je 38 bodova, 2 više od iPhonea 14 Pro Max.

IZVOR/SOURCE

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx