Galaxy A53 i Galaxy A15 5G počeli primati One UI 6.1

Samsung nastavlja s nadogradnjom svojih telefona na najnoviji One UI 6.1. Ovu podverziju Samsungova korisničkog interfejsa počela su primati još dva modela iz Galaxy A serije i to Samsung Galaxy A53 i Samsung Galaxy A15 5G.

Samsung je One UI 6.1 objavio sa Galaxy S24 serijom, ali on je kod ove serije stigao s mnoštvom Galaxy AI funkcija, koje neće stići na Galaxy A53 i Galaxy A15 5G.

Kako god, Samsung Galaxy A53 prima One UI 6.1 nadogradnju s brojem firmvera A536EXXU9EXDE. Ona je trenutno dostupna u Indoneziji i Singapuru, ali očekivati je da će se uskoro proširiti i na ostale zemlje. Pored One UI 6.1, ovaj telefon prima i sigurnosnu zakrpu za treći mjesec 2024. godine, iako se već nalazimo u petom mjesecu.

Osim Samsung Galaxy A53 telefona, One UI 6.1 nadogradnju počeo je primati i Samsung Galaxy A15 5G, koji je predstavljen u prvom mjesecu ove godine. Ovo je prilično iznenađujuće jer se radi o telefonu niže srednje klase.

Kako god, Samsung Galaxy A15 5G prima One UI 6.1 nadogradnju s brojem firmvera A156USQU1BXDA. Trenutno je ona dostupna korisnicima ovog pametnog telefona u Sjedinjenim Američim Državama, ali uskoro će stići i na ostala tržišta. Nadogradnja sa sobom donosi i sigurnosnu zakrpu za četvrti mjesec 2024. godine, koja navodno rješava 44 sigurnosna problema.

One UI 6.1 za ova dva telefona donijet će nove opcije za uređivanje fotografija, prilagođavanje korisničkog interfejsa, naprednije uređivanje videozapisa, nove widgete zaključenog ekrana sa prilagođenim fontovima itd.

U svakom slučaju, ako posjedujete Samsung Galaxy A53 ili Galaxy A15 5G, odlaskom u Postavke, a zatim i Ažuriranje softvera možete provjeriti je li pomenuta nadogradnja dostupna i na Vašem telefonu. Ako nije, možete je očekivati u narednim danima.

VIA

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx