Facebook će svoju umjetnu inteligenciju trenirati vašim podacima

Facebook će uskoro postati najnovija platforma koja će koristiti objave i fotografije svojih korisnika za treniranje svojih AI modela. Korisnici se mogu isključiti iz programa, ali čini se da je Meta taj proces namjerno otežala.

Facebookova politika privatnosti promijenit će se 26. lipnja 2024., a tada će se javni korisnički sadržaj – a ne privatne poruke – koristiti za obuku i poboljšanje njegovih AI usluga.

Meta pruža mogućnost prigovora zbog “scrappinga” podataka, ali to nije nimalo jednostavno.

Ako se ipak želite isključiti iz ovog programa, prvo idite na ovu stranicu za pomoć i kliknite na odjeljak u kojem stoji: “Želim uložiti prigovor na ili ograničiti obradu mojih osobnih podataka od trećih strana koji se koriste za izgradnju i poboljšanje AI-a u Meti.”

Da biste se odjavili, slijedite ove korake:

  1. Idite na navedenu stranicu za pomoć i pronađite odjeljak nazvan “Želim uložiti prigovor ili ograničiti obradu mojih osobnih podataka od trećih strana koji se koriste za izgradnju i poboljšanje umjetne inteligencije na Meta platformi.”
  2. Ispunite svoju državu prebivališta, ime, prezime i e-adresu.
  3. Obrazac će pitati jesu li modeli umjetne inteligencije na Meta platformi upoznati s vama. Navedite bilo kakve informacije koje ste unijeli, a rezultirale su vašim osobnim podacima koji se pojavljuju u odgovoru umjetne inteligencije na Meta platformi.
  4. Dodatno, Meta traži snimku zaslona koja dokazuje da su vaši osobni podaci prikazani u odgovoru jednog od modela umjetne inteligencije. Budite sigurni da to također priložite.

Metina obavijest navodi da “ako se vaš prigovor uvaži, on će se primjenjivati ​​ubuduće.”

Koriscnik X-a(Twittera) Tantacrul piše da je tvrtka uvažila njegov prigovor, ali mnogi njegovi prijatelji i korisnici Reddita koji su se također bunili primili su poruku o pogrešci kada su pokušali poslati obrazac.

Scrapping korisničkog sadržaja za treniranje AI modela ovih dana postaje standardna praksa. OpenAI se ranije ovog mjeseca udružio s Redditom kako bi postove korisnika stavio u ChatGPT.

IZVOR

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx