Evo koliko bi mogao koštati Sonyjev flagship Xperia 1 VI

Sony bi sredinom sljedećeg mjeseca, tačnije 17.05.2024. godine, trebao predstaviti novi flagship telefon – Xperiju 1 VI. Kako se približavamo predstavljanju telefona, tako saznajemo sve više informacija o njemu. Danas je osvanula moguća cijena ovog telefona.

Dosadašnji izvještaji o ovom telefonu nisu uključivali njegovu moguću cijenu, ali najnoviji uključuje. Tako se navodi da će telefon na Tajvanu navodno koštati nešto manje od svog prethodnika, i to 39.900 TWD, što je oko 1145 EUR. Podsjećanja radi, prethodnik je isporučen s cijenom od 41.990 TWD, što je oko 1205 EUR.

Dakle, kao što vidite, radi se o smanjenju cijene od 50 EUR, što i nije tako veliko sniženje. U svakom slučaju, ovu informaciju moramo uzeti s određenom dozom rezerve.

Kada je riječ o specifikacijama, naravno da će fokus ovog telefona biti njegove kamere. Tako će navodno nazad Xperia 1 VI imati tri senzora kamere i LED blic. Ranije glasine ukazuju na to da će sva tri senzora imati Exmor T senzor od 48 MP. Ovo je isti senzor koji se nalazi na glavnoj kameri Xperia 1 V telefona. Ovaj bi senzor trebao donijeti još bolje fotografije u uvjetima slabijeg osvjetljenja. Glavni senzor navodno ima veliki otvor blende f / 1.4, 2x optički zoom i dvofazni autofokus. Ultraširoki senzor stići će s autofokusom, dok će telefoto senzor navodno stići sa 6x zoomom, ali to će vjerovatno postizati izrezivanjem senzora, pošto će izvorni optički zoom biti 3x.

Naprijed će se naći OLED ekran dijagonale 6,5“. Dimenzije telefona su 161,9 x 74,5 x 8,4 mm, u poređenju sa prethodnikom čije dimenzije su 165 x 71 x 8,3 mm.

VIA

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx