Do kraja godine brojne kompanije će predstaviti telefone s kamerom ispod ekrana

ZTE Axon 20 5G

Već više od godinu brojni proizvođači pametnih telefona najavljuju i spremaju telefone s prednjom kamerom ispod ekrana, no samo je jedna kompanija do sada predstavila jedan takav telefon. Riječ je o kineskom ZTE-u, koji je početkom devetog mjeseca prošle godine predstavio prvi pametni telefon s prednjom kamerom ispod ekrana. Riječ je o ZTE Axon 20 5G telefonu. Sada se pojavljuju informacije da će brojni proizvođači telefona ove godine predstaviti telefone s prednjom kamerom ispod ekrana.

Jedan od najpopularnijih leakera u svijetu pametnih telefona, Ice Universe prenosi informaciju da će Samsung i Oppo ove godine predstaviti telefone s prednjom kamerom ispod ekrana, ali riječ je o sklopivim telefonima. Također, on navodi da će Xiaomi predstaviti Xiaomi Mi Mix 4 s ovakvim rješenjem prednje kamere. Također, i kompanija Vivo će u drugoj polovini ove godine predstaviti telefon s kamerom ispod ekrana, a to će biti Vivo NEX 5.

ZTE-Axon-20-5G
ZTE Axon 20 5G

Pored ovih kompanija, i ZTE će ove godine predstaviti nasljednika ZTE Axon 20 5G telefona, a to će biti ZTE Axon 30. No, sada iz ZTE-a najavljuju da će ova kamera biti dosta bolja u odnosu na onu koja se nalazi na ZTE Axon 20 5G telefonu.

Inače, Axon 20 5G izgleda sjajno, naročito njegova prednja strana, odnosno ekran, koji nema nikakvih izreza. Radi se o velikom ekranu dijagonale 6,92“, rezolucije 1080 x 2460 piksela, a brzina osvježavanja ekrana je 90 Hz. Kamera ispod ekrana ima senzor od 32 MP f / 2.0 s podrškom za HDR. Inače, ta kamera se nalazi u gornjem centralnom dijelu ekrana, a iz ZTE-a navode da je ova kamera produkt materijala visoke transparentnosti te organskih i neorganskih filtera.

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx