Cyber napad pogodio nacionalni laboratorij za zrakoplovstvo

Ransomware skupina poznata kao LockBit tvrdi da je odgovorna za cyber napad usmjeren prema istraživačkom laboratoriju za zrakoplovstvo Indije.

U srijedu je LockBit dodao Nacionalnim laboratorijima za zrakoplovstvo (NAL) na svoju dark web stranicu za dijeljenje podataka, koju kriminalne skupine koriste kako bi iznudile žrtve za isplatu otkupnine ukradenih podataka. Grupa prijeti objavom ukradenih podataka organizacije ako se ne plati određeni iznos, koji se najčešće zahtjeva u kriptovalutama.

LockBit je objavio osam navodno ukradenih dokumenata, među kojima su povjerljiva pisma, putovnice zaposlenika i drugi interni dokumenti. U trenutku objave, web stranica NAL-a bila je nedostupna diljem svijeta. Nije jasno je li prekid rada web stranice rezultat navodnog napada ransomwarea.

NAL, osnovan 1959. godine, prva je i najveća istraživačka organizacija za zrakoplovstvo u Indiji. Vlasništvo je Vijeća znanstvenih i industrijskih istraživanja indijske vlade, koje predvodi premijer, i blisko surađuje s drugim vladinim entitetima, uključujući Organizaciju indijskog svemirskog istraživanja i Organizaciju za istraživanje i razvoj obrane.

U posljednjih nekoliko mjeseci, LockBit je izveo napade na neke od najpoznatijih svjetskih tvrtki. Neki od nedavnih ciljeva uključuju tajvanskog proizvođača čipova TSMC, britansku poštansku uslugu i kurirsku tvrtku Royal Mail te farmaceutsku diviziju Granules India. Također je bio usmjeren na stambenu vlast Los Angelesa i odjel za financije Kalifornije u posljednjim godinama.

IZVOR/SOURCE

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Na istu temu...

Društvene mreže

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx