Cortana je izašla iz bete i dostupna je za Android i iOS

Ako ste kojim slučajem napustili Microsoftov Windows Phone ili vam je Google Now (Neki bi rekli OK Google) predosadan možda će vas razveseliti vijest da je Cortana, Microsoftova virtualna asistentica /asistent izašla iz bete i možete je preuzeti na Play trgovini ili Apple-ovom App Storeu.

Kao uvijek, Cortana će na temelju glasovnih naredbi izvršavati pretragu web-a, odgovarati na vaša pitanja pa čak i “čavrljati” sa vama ako vam je dosadno (i to počesto sa smješnim dosjetkama). Osim toga možete postavljati i podsjetnike, a na Androidu je čak možete dozvati glasovnom naredbom “Hey, Cortana” sa početnog ekrana. Na iOS-u to nije moguće radi ograničenja u samom OS-u.

Umjesto da vam mi opisujemo kako radi možda bi najbolje bilo da preuzmete aplikaciju i sami je isprobate – ipak je besplatna. Nažalost ne priča ni na jednom jeziku iz regije, pa ćete morati biti oboružani engleskim ili nekim drugim popularnijim jezikom ako je želite isprobati.

Cortana na Windowsima
Cortana na Windowsima

Android aplikaciju možete preuzeti ovdje, a iOS aplikaciju ovdje, ili ih jednostavno potražite na odgovarajućim trgovinama.

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx