Budući Samsung pametni satovi skenirati će vaše vene?

Samsung je redovno među vodećim kompanijama kada su u pitanju novi patenti i tehnologije tako da nas ni malo ne čudi što je na površinu isplivao još jedan patent tog korejskog diva. Predan još u 7. mjesecu prošle godine, patent opisuje novu metodu autentifikacije i prepoznavanja korisnika. Ta nova metoda je skeniranje vena na zapešću, a za to bi se koristila infracrvena tehnologija.

Samsung-patent-skener-vene

Osim za autentifikaciju može služiti i za prepoznavanje postavki raznih korisnika. Npr. ako dvije osobe koriste jedan sat prilagoditi će se i postavke ovisno o tome koja osoba koristi sat (npr. jedna osoba voli imati upaljene tonove, a druga koristi samo vibraciju). Također ako sat koristite da otključate auto ili pak vrata sat može poslužiti za potvrdu identiteta. Naravno u igri je i mobilno plaćanje pa bi, baš kao skener otiska prsta na telefonima, mogli koristiti sat da bi obavili uplatu.

Samsung-patent-skener-vene 1

Pošto nismo imali prilike vidjeti uređaje sa ovakvom tehnologijom ne možemo znati koliko sigurnom će se pokazati ova metoda. Naravno, ovo ne znači da će Samsung ikada koristiti ovu tehnologiju ali sama činjenica da su je patentirali daje nam nadu da bi se to moglo jednom dogoditi.

Samsung-patent-skener-vene 3

Izvor 1, Izvor 2

 

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx