Bivši direktor Microsofta: Mobilni operateri su uništili Windows Phone

Za platformu mobilnih telefona koja je ugašena prije nekoliko godina, Microsoftov Windows Phone u posljednje vrijeme privlači veliku pažnju medija. Ranije ovog mjeseca otkriveno je da možete koristiti Windows Phone web korisnički agent da biste zaobišli upozorenja YouTubea zbog blokatora oglasa.

Nedavno je glavni izvršni direktor Microsofta Satya Nadella izjavio u intervjuu da je jedna od najtežih odluka koje je donio otkako je na čelu tvrtke “bio izlazak sa tržišta telefona”. Dodao je da su “mogli postojati načini na koje su mogli spasiti Windows Phone”.

Taj je intervju izazvao odgovor bivšeg izvršnog direktora Microsofta Brandona Watsona na njegovom X (bivši Twitter) računu prije nekoliko dana. Watson je bio voditelj Microsoftovog Windows Phone Developer Experiencea dok nije napustio tvrtku 2012. godine.

U svom postu, Watson je okrivio operatere općenito, a posebno njihove prodavače, za barem dio propasti Windows Phonea. Jedno od pitanja koje se uvijek spominjalo bila je ideja da Windows Phoneu nedostaje podrška za aplikacije koju imaju iOS i Android telefoni, a Watson navodi kako je skeptičnost prodavača velikih operatera odigrala jednu od ključnih uloga.

Iako se Microsoft pokušao vratiti na tržište mobilnih telefona sa sklopivim pametnim telefonima Surface Duo koji se temelje na Androidu , ne čini se da ćemo uskoro dobiti novi pametni telefon od ove tvrtke.

IZVOR

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx