Apple u prva tri dana prodao više od 13 milijuna iPhone-a! Za 10 dana dolazi na naše tržište

Nekako smo cijelo vrijeme slutili da ćemo opet svjedočiti obaranju pokojeg rekorda kada je u pitanju prodaja novog iPhone-a tako da smo strpljivo čekali da vidimo kada će Apple objaviti prve rezultate. Sada su ih objavili i cifra je toliko velika da se vjerovatno i velikom Samsungu zavrtilo u glavi, pogotovo znajući koliku maržu na iPhone-u ima Apple.

Službeno je do sada prodano preko 13 milijuna iPhone-a i tu je riječ o ukupnoj cifri za oba modela. Apple nažalost opet nije razdvajao prodajne rezultate za oba modela tako da još ne možemo znati koji je od ova dva popularniji. Rezultat je još impresivniji ako uzmemo u obzir da je novi iPhone bio dostupan na ograničenom broju tržišta. Ipak treba imati na umu da su tu bila uključena sva značajnija tržišta, a SAD i Kina bi trebali biti vodeći. Usporedbe radi, Apple je prošle godine u prva dva dana dostupnosti uspio prodati 10 milijuna iPhone-a.

Pored prodajnih rezultata objavili su i popis država koji će 09.10. dobiti novi iPhone među kojima su i Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Slovenija. Evo i cijelog popisa:

Andorra, Austria, Belgium, Bosnia, Bulgaria, Croatia, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, Greece, Greenland, Hungary, Iceland, Ireland, Isle of Man, Italy, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Maldives, Mexico, Monaco, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Romania, Russia, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland and Taiwan

Do kraja godine novi iPhone-i bi trebali biti dostupni u više od 130 država.

Izvor

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx