Apple predstavio vlastiti AI model – stiže na sve uređaje!

Apple je u utorak predstavio Apple Intelligence, svoj dugo očekivani generativni AI model u cijelom ekosustavu. Kao što su ranije glasine sugerirale, nova se značajka zove Apple Intelligent (zgodna igra riječima – AI). Tvrtka je obećala da će značajka biti bazirana na sigurnost, zajedno s visoko personaliziranim iskustvima.

“Ono što je najvažnije, mora vas razumjeti i biti utemeljeno na vašem osobnom kontekstu, poput vaše rutine, vaših odnosa, vaše komunikacije i više”, istaknuo je CEO Tim Cook na WWDC-u u ponedjeljak. “I naravno, mora se zajedno graditi uz privatnost od temelja. Sve ovo nadilazi okvire umjetne inteligencije. To je osobna inteligencija i to je sljedeći veliki korak za Apple.”

Apple je rekao da će njegove AI značajke moći raditi stvari umjesto vas u aplikacijama. Moći će upravljati vašim obavijestima, automatski pisati stvari za vas ili sažimati tekst u mailu i drugim aplikacijama. Tvrtka također kaže da može raditi stvari kao što je referenca jedne aplikacije za izvođenje radnje u drugoj, kao što je traženje da pusti podcast koji vam je poslao vaš prijatelj.

Tvrtka je gurala ovu značajku kao sastavni dio svih svojih različitih ponuda operativnih sustava, uključujući iOS, macOS i najnoviji, VisionOS.

“Mora biti dovoljno snažan da vam pomogne u stvarima koje su vam najvažnije”, dodao je Cook. “Mora biti intuitivan i jednostavan za korištenje. Mora biti duboko integriran u vaša iskustva s proizvodom.

Ono što je najvažnije, mora vas razumjeti i biti utemeljeno na vašem osobnom kontekstu, kao što je vaša rutina, vaši odnosi, vaša komunikacija i više i, naravno, mora biti izgrađeno s privatnošću od temelja. Zajedno. Sve ovo nadilazi okvire umjetne inteligencije. to je osobna inteligencija. i to je sljedeći veliki korak za Apple.”

Podsjećamo, u trenutku pisanja ovog članka, još uvijek traje ovogodišnji Appleov WWDC.

IZVOR

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx