Apple potvrdio – ova navika usporava vaš iPhone i troši mu bateriju

Apple kaže da je ova uobičajena pogreška ono što uzrokuje sporiji telefon i brže pražnjenje baterije.
Prisilno zatvaranje aplikacija koje ne koristimo praktički je standardna stvar za svakoga tko ima iPhone.

Uostalom, čini se da je to pametna stvar – to sigurno znači da vaš iPhone mora raditi manje, što vam daje malo više dragocjenog vijeka trajanja baterije, zar ne?

Pogrešno, prema Appleu .

Zapravo, te aplikacije u pozadini zapravo nisu tako aktivne kao što možda mislite.

“Kada prikažete nedavno korištene aplikacije, aplikacije nisu otvorene, nego su u stanju pripravnosti kako bi vam pomogle pri navigaciji i obavljanju više zadataka”, objasnio je Apple na svom forumu za rasprave.

Navodno bi te aplikacije mogle nastaviti raditi “kratko vrijeme” nakon što ih prestanete koristiti, ali će uskoro pasti u stanje pripravnosti, što znači da nisu “aktivno u upotrebi, otvorene ili zauzimaju resurse sustava”, rekao je Apple .

A stalno zatvaranje tih aplikacija moglo bi zapravo činiti više štete nego koristi.

Samo razmislite o tome – kad god prisilno zatvorite svoje računalo, to je obično loša vijest. Možda ste ga restartirali i neke od vaših datoteka su izgubljene ili je nešto drugo neočekivano pošlo po zlu.

U slučaju vašeg iPhonea , Apple tvrdi: “Trebali biste prisilno zatvoriti aplikaciju samo ako ne reagira.”

Ali što to znači u stvarnosti?

“Ne samo da prisilno zatvaranje vaših aplikacija ne pomaže, nego zapravo i šteti”, napisao je novinar fokusiran na gadgete John Gruber na blogu Daring Fireball.

“Trajanje vaše baterije bit će slabije i bit će potrebno puno više vremena za promjenu aplikacije ako prisilno zatvorite aplikacije u pozadini.”

To je zato što su aplikacije u pozadini “efektivno ‘zamrznute'”, objasnio je, “ozbiljno ograničavajući ono što mogu raditi u pozadini i oslobađajući RAM memoriju koju su koristile”.

Sve je to dio pametne tehnologije koju Apple koristi u svom mobilnom operativnom sustavu, poznatom kao iOS.

Prema Gruberu, “Odmrzavanje zamrznute aplikacije zauzima puno manje procesora (i energije) nego ponovno pokretanje aplikacije koja je bila prisilno zatvorena.”

To je prilično šokantno otkriće za svakoga tko stalno prisilno zatvara aplikacije u pokušaju da uštedi bateriju. I ne možete biti krivi što želite sačuvati koji postotak baterije, osobito ako imate stariji model s kraćim vijekom trajanja baterije ili ste na jako vrućem ili hladnom vremenu – što također može utjecati na trajanje baterije vašeg telefona.

IZVOR

IZVOR2

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx