Apple poslao pozivnice za WWDC 2024 – Fokus na iOS-u 18

Apple je ranije objavio da će 10.06.2024. godine održati svoju godišnju konferenciju za programere (WWDC). Ovaj događaj bit će održan u Apple Parku u 10 sati ujutro po lokalnom vremenu, a iz kompanije su počeli slati pozivnice za ovaj događaj.

Svakako da će fokus nadolazećeg WWDC 2024 biti iOS 18, koji će nam pokazati na koji način će Apple integrisati AI u najpopularniji telefon na svijetu – iPhone.

Prema nekim izvještajima, kompanija iz Cupertina želi implementirati ChatGPT u iOS 18 kako bi ‘ojačao’ neke od AI funkcija koje će stići u novoj verziji operativnog sistema za iPhone uređaje. Ipak, u izvještaju se navodi da dvije kompanije ne žure kada je u pitanju službena objava o potpisivanju ugovora.

Očekuje se da će osnovne aplikacije kao što su Safari, Spotlight Search, Siri, Mail, Photos i Messages dobiti AI integraciju. Tako će u odjeljku za kameru i fotografiju, telefon navodno donijeti AI retuširanje fotografije, dok će Safari imati revidiranu web i Spotlight pretragu sa bržim i pouzdanijim rezultatima. Osim toga, Safari će dobiti funkciju “Inteligentno pretraživanje” koje će korisnicima omogućiti da dobiju kratke sažetke web stranica. Siri će dobiti prirodnije glasovne interakcije zasnovane na Appleovom internom LLM-u. Poruke i e-mailovi će imati automatski generisane odgovore na osnovu razgovora. Aplikacija Notes navodno će dobiti dvije nove funkcije koje uključuju snimanje zvuka i mogućnost izvođenja složenih matematičkih operacija.

Pored iOS 18, Apple će na nadolazećem događaju predstaviti i nove verzije MacOS-a, iPadOS-a, watchOS-a i Vision OS-a.

Očekivati je da ćemo do ovog događaja saznati još neke detalje o iOS-u 18.

VIA

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx