Apple novom softverskom nadogradnjom rješava “Error 53” ali…..

Ne ne nedostaje nam ostatak naslova i da, ima jedan “ali”. Apple je opticaj pustio iOS 9.2.1 nadogradnju za sve korisnike koji su pogođeni Error 53 greškom. Ukoliko ne znate što je Error 53 svakako kliknite ovdje za više detalja, a kratka verzija bi bila da popravkom home tipke u neovlaštenom servisu vaš uređaj bude onesposobljen nakon nove iOS nadogradnje. To smo saznali početkom mjeseca a u međuvremenu je pokrenuta i tužba protiv Apple-a od strane ljutitih korisnika.

Ne znamo je li ta tužba utjecala na izdavanje ove zakrpe ali drago nam je da je nadogradnja stigla. Dovoljno je da vaš iPhone koji pokazuje grešku 53 spojite na iTunes i obavite softversku nadogradnju. Nije riječ o novoj verziji softvera nego je i dalje u pitanju iOS 9.2.1 samo sa ispravljenim bugom. Pa zašto onda onaj “ali” kada je sad sve super pitate se? Zato jer Touch ID ostaje onesposobljen da bi se zaštitili podaci. Ako to želite riješiti ipak ćete morati ići u ovlašteni Apple Care servis. Negdje ipak trebamo povući crtu između sigurnosti i jednostavnosti  pa je možda i bolje da je ova mjera sigurnosti ostavljena.

Apple je dopunio svoje šturo objašnjenje za Error 53 tj. izjavu da je ovdje riječ o sigurnosnoj mjeri. Ovaj put su za TechCrunch dali izjavu u kojoj navode da je ovo dio tvorničkog sigurnosnog testa koji navodno služi za provjeru sigurnosti Touch ID-a prije nego što krene u daljnu proizvodnju. Konkretan citat je:

We apologize for any inconvenience, this was designed to be a factory test and was not intended to affect customers. Customers who paid for an out-of-warranty replacement of their device based on this issue should contact AppleCare about a reimbursement.

Eto dragi naši ako ste kojim slučajem pogođeni ovom sigurnosnom mjerom instalirajte iTunes i odradite softversko ažuriranje.

Izvor

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx