Apple nam priprema sklopivi iPhone?

Godinama se priča o sklopivom iPhoneu , ali prvi Appleov sklopivi iPhone još uvijek nije objavljen, a još nismo vidjeli nikakve njegove slike, osim skica u patentima. To bi se ipak moglo relativno brzo promijeniti, budući da najnovije curenje informacija sugerira da bi ovaj sklopivi mogao biti lansiran 2026. godine.

Ovo je prema korejskoj web stranici The Elec (prenosi MacRumors ), koja kaže da se prvi Appleov sklopivi zaslon očekuje 2026. ili 2027. Stranica dodaje da će Appleov sklopivi zaslon biti dijagonale 7-8 inča, što bi ga stavilo u konkurenciju što se tiče veličine sa 7,6-inčnim Samsung Galaxy Z Fold 5.

Tako velika veličina također znači da će ovaj Apple sklopivi vjerojatno imati dizajn u stilu knjige poput Samsungove linije Galaxy Z Fold, a ne dizajn telefona na preklop kao manji Samsung Galaxy Z Flip 5 .

Zanimljivo, The Elec tvrdi da u ovoj fazi nije jasno hoće li ovo biti sklopivi iPhone ili sklopivi iPad . Ako je potonji, mogao bi zamijeniti iPad mini liniju, iako, kako stranica ističe, Apple također aktivno razvija iPad mini s OLED zaslonom.

Ovo vjerojatno ne bi bio iPad mini 7 , za koji se smatra da će uskoro stići bez OLED-a, pa se postavlja pitanje hoće li Apple doista lansirati i OLED iPad mini vjerojatno 2025. ili kasnije, nakon čega će uskoro uslijediti sklopivi iPad nakon.

Prema The Elec-u, Apple bi si mogao postaviti isto pitanje, jer očito tvrtka još nije odlučila hoće li ovo biti sklopivi iPhone ili sklopivi iPad, a ni specifikacije navodno još nisu finalizirane, što čini zvuči kao da je ovo još prilično rano u razvoju.

Unatoč tome, i Samsung Display i LG Display navodno šalju Appleu uzorke zaslona od 7 i 8 inča od prošle godine, pri čemu će Samsung Display vjerojatno biti primarni dobavljač zaslona zbog iskustva koje je stekao u stvaranju zaslona za Galaxy Z Fold i Galaxy Z Flip linije.

Ipak, zvuči kao da su informacije ovdje vrlo preliminarne i da bi se bilo što moglo promijeniti, tako da za sada ne bismo računali da će Apple izbaciti bilo što sklopivo 2026. ili 2027.


IZVOR

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx