Apple na kraju ipak odustao od velike promjene na iPhone 15 seriji?

Apple će na jesen ove godine predstaviti iPhone 15 seriju. U proteklo vrijeme saznali smo neke informacije o ovoj seriji, a jedna od većih promjena koja se spominjala na Pro modelima jesu solid-state tipke za kontrolu glasnoće. Međutim, čini se da je Apple odustao od ove mogućnosti.

Apple-ov dobavljač Cirrus Logic potvrdio je glasine da je Apple odlučio otkazati projekat solid-state tipki za kontrolu glasnoće.

Kompanija je u nedavnom saopćenju dioničarima navela da više ne očekuje da će iPhone 15 Pro modeli stići sa ovom promjenom.

Ove tipke su trebale da osiguraju haptičke povratne informacije i zamijene tradicionalne tipke za jačinu zvuka. Poznati leaker Kuo Ming-Chi naveo je da su neriješeni tehnički problemi spriječili masovnu proizvodnju solid-state tipki, što je dovelo do otkazivanja projekta.

S druge strane, iPhone 15 Pro modeli navodno će ipak stići sa novom Action tipkom, koja će zamijeniti poznatu Apple-ovu sklopku za promjenu zvučnog režima. Action tipka će biti u potpunosti prilagodljiva, slična onoj na Apple Watch Ultra.

Leaker Jeff Pu vjeruje da Apple nije u potpunosti odustao od solid-state tipki, te da bi one mogli biti implementirane na iPhone 16 seriju, koja će stići sljedeće godine.

Na kraju ostaje razočarenje, jer je ova karakteristika bila među najiščekivanijim na iPhone 15 Pro modelima.

Ranije je otkriveno da će iPhone 15 Pro imati dimenzije 146,47 x 70,46 x 8,24 mm, u usporedbi sa 147,46 x 71,45 x 7,84 mm za iPhone 14 Pro. Senzor kamera na zadnjoj strani bit će još veći, a čitavo ostrvo kamere također će biti deblje u odnosu na ono koje se nalazi na iPhone 14 Pro modelu.

IZVOR/SOURCE

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx