Apple kupio još jednu kompaniju specijaliziranu za GPS navigaciju

Apple je opet u shoppingu. Ovaj put kupili su kompaniju Coherent Navigation, vjerovatno u pokušaju da poboljšaju vlastite usluge po pitanju karta i navigacije. Još od dana kada su predstavili vlastito rješenje za mapiranje i navigaciju Apple po mogućnostima nije ni blizu već uigranoj konkurenciji  i korisnici su često morali posezati za drugim rješenjima (Google Maps, Here Maps). Već dugo rade na poboljšavanju, a ova kupovina je najnoviji korak po tome pitanju.

Coherent Navigation je kompanija iz Bay Area-e koja je rad fokusirala na vlastiti sistem zvan High Integrity GPS . To je sistem koji kombinira podatke iz tradicionalnih GPS satelita i nisko-orbitnih satelita kompanije Iridium (koji se koriste za glasovnu i podatkovnu komunikaciju). Ta kombinacija navodno pruža bolji signal, manje smetnje i veću preciznost (navodno i do nekoliko centimetara).

Apple - Coherent Navigation ilustracija

Budući da Apple nikada javno ne nudi obrazloženje zašto su kupili neku kompaniju ostaje za vidjeti kako će ovo integrirati u svoje usluge. Osim toga ovo je samo još jedna u dugoj listi kompanija specijaliziranih za karte/navigaciju koje je Apple dosad kupio, a među njima su Locationary, Embark, Hop Stop, WifiSlam i Broadmap.

 

Izvor

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx