Apple izdao upozorenje za korisnike koji pune telefon dok spavaju

Većina ljudi smatra da nema boljeg vremena za punjenje iPhonea(ili drugog telefona) nego kad noću spavate.

Probudite se ujutro, mobitel potpuno napunjen, spremni ste za ostatak dana. No, Apple je upozorio da bi to moglo imati velike posljedice.

Apple je rekao onima od nas koji pune svoje telefone dok spavaju noću da smo u opasnosti od izazivanja “požara, strujnog udara, ozljeda ili štete na iPhoneu ili drugoj imovini”.

Rizici se dodatno povećavaju ako je vaš iPhone prekriven i ne se može pravilno hladiti tijekom punjenja. Posebno loše vijesti za one od vas koji ostavljaju telefon ispod jastuka jer to može dovesti do pregrijavanja telefona, pa čak i do požara.

U službenom priopćenju Applea stoji: “Nemojte spavati na uređaju, adapteru za struju ili bežičnom punjaču niti ih stavljati ispod deke, jastuka ili svog tijela kada je spojen na izvor napajanja. Držite svoj iPhone, strujni adapter i bilo koji bežični punjač u dobro prozračenom prostoru tijekom upotrebe ili punjenja. Budite posebno oprezni ako imate fizičko stanje koje utječe na vašu sposobnost detektiranja topline tijela.”

Osim toga, tehnološka tvrtka također je željela da korištenje punjača trećih strana također može povećati rizik od požara jer neki možda neće zadovoljiti potrebne sigurnosne standarde. Apple je preporučio da svi korisnici traže “”Made for iPhone” kabele koji zadovoljavaju ove zahtjeve.

Dodali su: “iPhone također možete puniti s ‘Made for iPhone’ ili drugim kabelima i strujnim adapterima trećih strana koji su usklađeni s USB 2.0 ili novijim i s primjenjivim državnim propisima te međunarodnim i regionalnim sigurnosnim standardima. Ostali adapteri možda neće zadovoljiti primjenjive sigurnosne standarde, a punjenje takvim adapterima može predstavljati opasnost od smrti ili ozljeda.”

Ostali savjeti koje je Apple dao uključivali su da ne punite svoj uređaj u blizini vode ili bilo koje druge tekućine, kao i odbacivanje punjača čim se oštete/prestanu raditi.

IZVOR

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx