Apple će predstaviti novi iPhone, iPad i Apple TV za mjesec dana?

Gledajući naslov rekli biste vjerovatno da smo otkrili toplu vodu, ali kada kažemo za mjesec dana onda mislimo baš za mjesec dana (dobro, jedan dan više).  Sudeći po Business Insideru, i njihovom neimenovanom izvoru, novi iPhone, iPad i Apple TV trebali bismo ugledati  09.09.2015.

O iPhone 6S i iPhone 6S Plus već smo čuli dosta toga – izgledom će vjerovatno biti identični prethodnicima a najveća novotarija trebala bi biti Force Touch koji smo već imali prilike isprobati na Apple Watch-u. Najzanimljivije će biti vidjeti kako ga Apple planira implementirati i koje praktične koristi možemo imati od njega. Čeznemo i za barem 2 GB RAM-a iako još nije bilo glasina koje bi potvrdile tu informaciju. Gledajući multitasking performanse iPhone-a 6, pogotovo kada se koristi više tabova u Safariju, jasno je da se tu pod hitno treba nešto uraditi.

iPad Air 2 i iPad Mini 3 će sigurno dobiti nasljednike i kojekakva poboljšanja ali uglavnom na softverskoj strani. Već godinama glasine i internetski tračevi upućuju na 12 inčni iPad Pro koji bi se ove godine mogao i ostvariti. Konkurencija na polju velikh tableta je jaka i već ima etablirane pozicije, pogotovo Microsoft i njihov Surface tablet koji je de facto postao prvi odabir svih power usera i onih koji žele obaviti konkretan posao na tabletu.

Za kraj ostaje još i Apple TV kojemu pod hitno treba jedan “refresh” jer je trenutni model star već gotovo 3 i pol godine.

Jedno je sigurno – čeka nas zanimljiv 9. mjesec.

 

Izvor

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx